Politiedag 2012

Voor mensen die meer willen weten over de politie en het werk dat de politie precies doet is de Politiedag 2012 van de politie de ideale gelegenheid om meer informatie in te winnen. Op deze open dag kan iedereen die nieuwsgierig is een kijkje nemen en met eigen ogen zien wat de politie precies doet.

Tijdens de Politiedag worden onder andere demonstraties gehouden door hondengeleiders, ME, politie te paard en motoragenten en daarnaast worden op de politiebureaus die deelnemen aan de open dag allerlei informatieve presentaties gegeven. Er worden bijvoorbeeld inbraakshows gehouden, het is soms mogelijk om gebruik te maken van een rijsimulator en ook politie- en ME-voertuigen mogen soms van dichtbij bekeken worden.

Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om zelf met wijkagenten en rechercheurs te praten en iedereen die vragen heeft na het zien van de presentaties en nog meer wil weten over het werk van de politie, kan bij de wijkagenten en rechercheurs terecht met vragen. Het leidt voor veel mensen vaak tot leuke gesprekken en er wordt tevens een beter beeld van de Nederlandse politie gecreëerd.

Kinderen meenemen is op de Politiedag in de meeste gevallen ook geen enkel probleem en op de meeste politiebureaus zullen ook speciale activiteiten worden georganiseerd voor kinderen. Zo zijn er speciale presentaties voor de kleintjes en daarnaast waren er ook een aantal doe het zelf activiteiten waarbij de kids bijvoorbeeld de eerste stapjes van zelfverdediging leren. Ook artiesten als Piet Polies zijn van de partij en zij zullen een optreden verzorgen waarvan alle kinderen zichtbaar genieten.

De Politiedag is een leuk en informatief uitje voor het hele gezin en we kunnen iedereen die meer wil weten over de politie van harte aanbevelen om er zelf een kijkje te nemen. We raden aan om van te voren op de website van de politie te kijken, zodat je weet welke politiebureaus op welke datum een open dag hebben.