Samsung Galaxy S5 nieuwe diensttelefoon politie?

Bron: Androidplanet

Bron: Androidplanet

Momenteel lopen de meeste medewerkers van de politie nog rond met een BlackBerry, wat nog altijd de officiƫle diensttelefoon van de politie is. Het merk is echter niet meer de meest geavanceerde en innovatieve producent van telefoons, dus wordt er al enige tijd uitgekeken naar een vervanging van de oude diensttoestellen. De Samsung Galaxy S5 lijkt daar vooralsnog het meest voor in aanmerking te komen, als we tenminste de anonieme bron mogen geloven die AndroidPlanet sprak.

Identificatie vingerafdruk interessant

galaxy-s5-vingerafdrukHet is niet verwonderlijk dat de politie juist dit toestel kiest als diensttelefoon. De Galaxy S5 behoort tot een van de snelste telefoons van dit moment. Wat de politie vooral zou aanspreken in de Samsung Galaxy S5 is de functie waarmee vingerafdrukken kunnen worden herkend. Deze is in eerste instantie bedoeld voor de gebruiker, die zo de enige is die het toestel kan ontgrendelen gebruiken. Maar een koppeling aan de enorme database met vingerafdrukken die de politie heeft, biedt natuurlijk ook kansen voor het identificeren van personen op straat. Of die koppeling technisch haalbaar is en daadwerkelijk ingezet gaat worden is op dit moment niet bekend.

Mobiele ambities

Zowel de politie als Samsung willen de geruchten nog niet bevestigen, maar ontkennen ze evenmin. Wat wel bekend is, is dat de politie al langer ambities heeft om meer gebruik te gaan maken van de mogelijkheden van mobiele technologie. Een woordvoerder sprak al eens het voornemen uit om meer gebruik te willen maken van mobiele apps, maar wilde daar nog geen concrete voorbeelden aan verbinden. Ondertussen schijnt er op het forum van het intranet van de politie al wel een topic te zijn over de Samsung Galaxy S5 als nieuwe diensttelefoon en zouden er in Amsterdam al proeven lopen met het model. Ook meldt de anonieme bron dat er zelfs al 35.000 exemplaren van de smartphone in bestelling zouden zijn.

, , ,