Wat kun je allemaal met de Nationale Politie-app?

politie-app
Ook de politie gaat met zijn tijd mee. Zo kregen onlangs de uniformen van de politie een make-over en is ondertussen ook de eigen app van de politie weer vernieuwd. In 2011 werd de app voor het eerst gelanceerd, waarbij gebruikers het laatste politienieuws konden lezen en foto’s van vermiste personen konden bekijken. Maar de ontwikkelingen op technisch gebied en dus was de app na enkele jaren wel weer toe aan enkele nieuwe functies. We zetten enkele interessante features van de nieuwe app van de Nationale Politie voor je op een rij:

1. Locatie en contactgegevens

In de app vind je allereerst alle telefoonnummers die in verschillende situaties van belang kunnen zijn. Daarnaast is er een kaart die op basis van jouw locatie laat zien waar het dichtstbijzijnde politiebureau is. Handig voor wanneer je in een vreemde stad bent bijvoorbeeld.

2. Vermiste personen

Die mogelijkheid was er in de vorige versie ook al, maar nu is er een apart onderdeel voor vermiste kinderen met daarbij alle informatie die van belang kan zijn bij het vinden.

3. Pushberichten bij calamiteiten

Zijn er landelijke incidenten die onder de aandacht moeten worden gebracht? De app maakt het mogelijk om push-berichten naar alle gebruikers te sturen.

4. Lokaal nieuws

Naast algemeen politienieuws is het ook mogelijk om op basis van je GPS-locatie alleen het lokale nieuws te bekijken, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er in je buurt speelt.

5. De wijkagent

Een belangrijke politieagent, maar helaas niet altijd en bij iedereen bekend. Via de app ontdek je makkelijk wie jouw wijkagent is en kun je contact met hem of haar opnemen.

Het onderstaande filmpje laat de features van de Politie app zien:

Zoals je ziet bestaat de app vooral nog uit basisfuncties, maar de politie heeft laten weten dat de app in de nabije toekomst verder doorontwikkeld wordt. Vele wensen van agenten en burgers zijn al geïnventariseerd en zullen in een volgende release worden meegenomen.

,